Гаврилюка розшукує міліціонер, який зняв його тортури на відео

П'ятниця, 28 листопада 2014, 10:40

Стало відомо ім'я колишнього міліціонера, який виклав в інтернет відео знущань співробітників "Беркута" над козаком Михайлом Гаврилюком.

Це колишній лейтенант міліції Антон Гусєв. Після цієї події він був змушений звільнитися з органів і виїхати з сім'єю з України.

Днями Гусєв повернувся на батьківщину. Колишній міліціонер не боїться репресій - показав своє обличчя і зізнався, що саме він виклав в інтернет шокуюче відео.

"Мене це шокувало, я вирішив сам його викласти в інтернет. Мені тоді здалося, що Це був найбільш зухвалий фрагмент того, що я бачив, проте це був не поодинокий випадок", - цитує слова Антона Гусєва в інтерв'ю  "Радіо Свобода" газета "Зеркало недели".

За його словами, дії "беркутівців" на Майдані назавжди змінили його ставлення до правоохоронної системи. "Можливо, для когось я систему зрадив, але я не зрадив український народ, якому я дав присягу на вірність. Присягу я давав народу, а не системі", - сказав колишній міліціонер.

Він також зізнався, що з Михайлом Гаврилюком хотів би зустрітися і поспілкуватися, але ось уже дев'ять місяців не може його дочекатися. Навіть прийшов під Верховну Раду в перший день роботи нового скликання, але знову так і не зміг зустрітися з Гаврилюком.

Розшукати міліціонера, який наважився оприлюднити шокуюче відео, ЗМІ вдалося ще в самий розпал подій Євромайдану в січні. Однак тоді він боявся показувати своє обличчя. Але розповів, яким чином відео потрапило до нього, і чому він зважився на такий вчинок.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News