Путін заграє з Туреччиною: хвалить за відсутність санкцій

П'ятниця, 28 листопада 2014, 11:00

Президент РФ Володимир Путін пропонує Туреччині замінити частину імпорту аграрних товарів, які Росія заборонила ввозити країнам ЄС.

Про це він заявив у письмовому інтерв'ю турецькому інформагентству Анадолу напередодні візиту до Туреччини 1 грудня, передає РІА "Новости"

Путін похвалив Туреччину за те, що вона не вводила санкції проти Росії.

"Високо цінуємо самостійність рішень Туреччини, в тому числі з питань економічного співробітництва з Росією. Турецькі партнери не стали жертвувати своїми інтересами заради чиїхось чужих політичних амбіцій. Вважаю, що це по-справжньому продуманий і далекоглядний розрахунок", - написав Путін.

У зв'язку з цим він запропонував Туреччині наростити двосторонній товарообіг.

"Позиція вашого уряду відкриває нові горизонти для нарощування двостороннього товарообігу, насамперед для заповнення турецькими аграріями ніш, що звільнилися на масштабному російському продуктовому ринку. Позитивно ставимося до їх намірів збільшувати експорт до Росії м'ясної, молочної та рибної продукції, овочів і фруктів", - заявив Путін.

Він розраховує, що сторонам вдасться наростити обсяг взаємної торгівлі.

"Ми вже говорили з Реджепом Тайїпом Ердоганом про те, що в перспективі нам під силу довести товарообіг до позначки в 100 мільярдів доларів", - зазначив Путін.

У 2013 році обсяг товарообігу між двома країнами склав 32,7 мільярда доларів.

Як відомо, з середини березня 2014 року, коли РФ анексувала Крим, уряди США, Євросоюзу, Австралії, Канади та інших країн ввели жорсткі економічні санкції проти Москви.

Кремль відповів на них забороною на постачання в РФ сільгосппродукції з ЄС та інших країн.

Туреччина, хоч і не ввела санкції, дуже жорстко засудила анексію Криму і вимагає дотримання прав кримських татар. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News