На Майдані проведуть "Ніч пам’яті", Макаревич і Акунін скажуть слово

П'ятниця, 28 листопада 2014, 13:55

Співачка Руслана Лижичко планує провести низку заходів, присвячених ночі жорсткого розгону Майдану рік тому 29 листопада.

У своєму зверненні до ЗМІ вона зазначила, з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності у Києві пройде Ніч Пам’яті.

Збір біля Стели Незалежності в цю суботу о 21:00.

Ще 21 листопада Руслана заявила, що проведе тоді всю ніч на Майдані – і охочі зможуть приєднатися.

"Я прагну об’єднати студентство та молодь навколо стратегічно важливих для України питань. Саме в цю ніч рік тому мирний мітинг студентів на Майдані був жорстоко розігнаний, що викликало загальне невдоволення громадськості та нову хвилю ще більш масштабних протестів", - зазначила тепер Руслана.

"Також я запросила підтримати акцію своїх друзів, які виступлять з промовою", - додала вона і назвали людей, які підтримують активістів Майдану.

Зокрема, вийдуть на зв’язок скайпом екс-президент Грузії Міхаїл Саакашвілі, російський співак і музикант Андрій Макаревич, російський письменник Борис Акунін і колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов.

Також особисто чи через скайп на Майдані виступлять європейські й українські політики, громадські і церковні діячі.

Зокрема, це посол Євросоюзу Ян Томбінський, єврокомісар Штефан Фюле, посол Литви Пятрас Вайтэкунас і єпископ Української греко-католицької церкви Борис Гудзяк.

Це й екс-міністр економіки України Володимир Лановий, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS) і екс-міністр економіки Павло Шеремета, історик Володимир В`ятрович, громадські активісти, які прийшли в політику, Ігор Луценко і Ганна Гопко

Також серед запрошених до слова - відомий руфер Григорій Мустанг, журналіст Юрій Бутусов та інші.

Акцію пітримають і провідні українські музиканти, серед яких Фома, Тоня Матвієнко, Марічка Бурмака, Анастасія Приходько та Маркіян Мацек, піаніст Майдану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News