Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ закликали розслідувати події на Майдані та знайти винних у тортурах на Донбасі

Субота, 29 листопада 2014, 22:27

Комітет ООН проти катувань закликав Київ розслідувати події на Майдані, в Одесі та Маріуполі, а також виявити винних у вбивствах, викраденнях і тортурах, скоєних на сході України.

Відповідні рекомендації Комітет дав після розгляду періодичної доповіді України про виконання Конвенції ООН проти катувань та інших форм жорстокого поводження, повідомляє Центр новостей ООН.

Правозахисники ООН наполягають на тому, щоб українська влада забезпечила правові гарантії всім затриманим з самого моменту арешту.

При цьому члени Комітету рекомендують ввести обов'язкову відеозапис допитів і створити ефективну систему розгляду скарг на катування і жорстоке поводження.

"Комітет висловив серйозну стурбованість тим, що озброєні групи здійснюють викрадення людей, піддають їх фізичним і психологічним тортурам та іншим видам жорстокого поводження", - підкреслили в комітеті ООН, торкаючись ситуації на південному сході України.

На думку експертів, влада України зобов'язана розслідувати усі порушення, що відбуваються на території, яка знаходяться під її юрисдикцією.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування