Порошенко: Терористи не дають мирному процесу повернутися на Донбас

Неділя, 30 листопада 2014, 17:56

Порушення бойовиками мінських домовленостей призвело до численних жертв, і терористи, які обстрілюють мирні квартали та міжнародних спостерігачів, не дозволяють мирному процесу повернутися на Донбас.

Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю німецькій телерадіокомпанії ARD, повідомляє прес-служба глави держави.

"На сьогоднішній день усі міжнародні місії, включаючи місію моніторингового спостереження ОБСЄ, офіційно підтверджують, що порушниками домовленостей є терористи, які обстрілюють мирні квартали, міжнародних спостерігачів, не дозволяють мирному процесу повернутися на Донбас", - зазначив він.

При цьому він підкреслив, що Україна не тільки виконала всі свої зобов’язання, передбачені Мінським протоколом, але і робить все, щоб не залишити в біді мешканців Донбасу.

За його словами, Україна, не отримуючи жодної копійки, постачає газ і електроенергію, вартість якої вже склала майже 700 мільойонів доларів, направляє гуманітарну допомогу – їжу і медикаменти.

 "Якби окупаційні війська покинули нашу територію – мир і спокій прийшов би на територію України за 2-3 тижні. Так само як це відбулося на звільнених територіях", - заявив президент.

За словами Порошенка, єдино можливий шлях вирішення ситуації на Донбасі - мир, політичний процес, вибори.

Також він нагадав, що бандити організовували так звані пенсійні тури, коли люди отримували виплати на звільненій від терористів території, а потім ці гроші відбирались.

"Треба провести місцеві вибори, відновити порядок, і Україна негайно почне виплачувати: але буде фінансувати пенсіонерів, а не бандитів, які грабували зі зброєю в руках і відбирали гроші", - наголосив Порошенко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування