Мер Запоріжжя заявив "Пішли ви на…", на його відставку вже немає кворуму

Середа, 10 грудня 2014, 12:15

Мера Запоріжжя Олександра Сіна й секретаря міськради Романа Тарана протестувальники на чолі з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком змусили написати заяву про відставку.

Однак станом на 12:30 депутати Запорізької міськради покидають сесію, у залі немає кворуму – з 90 депутатів присутні лише 38, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, заяви мера і секретаря міськради залишаються лише намірами.

У Запоріжжі обстановка біля будівлі міськради загострилася через прихід сотні жителів міста з вимогою відставки міського голови. Ляшко разом із присутніми запорожцями вимагали від Сіна написати заяву про відставку, скандуючи "Сіна – геть!".

Сін написав і прочитав заяву, у якій означив, що готовий залишити посаду міського голови Запоріжжя й написати заяву про відставку разом із секретарем міської ради Романом Тараном, який обирався від Партії регіонів.

Мер попросив сесію міськради обрати на посаду нового секретаря міськради представника партії "Батьківщина", щоб влада перейшла міськраді, очолюваній не "регіоналами", а партією "Батьківщина".

Під час дискусії Сін почав кричати на Ляшка, звинувачуючи його в тому, що той приїхав у Запоріжжя й провокує городян на конфлікт.

"Він (Ляшко) вважає їх бидлом, і силовими методами намагається ввести свої порядки в нашому місті. Я нічого не боюся, і не дозволю вам цього зробити. Пішли ви на (…)", - голосно заявив він депутату.

Сін також заявив, що Запоріжжя – це вільне місто, а він – вільна людина і його не залякати.

"Запорожці виступають за те, щоб у Запоріжжі тріумфував закон. Ми – за єдину Україну. Годі з нами розмовляти з позиції сили. Революція в Україні перемогла не для того, щоб на зміну одним узурпаторам прийшли інші узурпатори. Я – вільна людина, мене ніхто не залякає", - заявив він присутнім у сесійній залі.

Сін просив пікетувальників покинути залу засідань і дати міськраді можливість працювати.

8 грудня Сін заявив, що звернувся до СБУ й МВС із проханням перевірити інформацію про нібито підготовку захоплення адміністративної будівлі міськради й мерії 10 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування