Кадирівці організували на околицях Донецька тренувальний табір - Der Spiegel

Середа, 10 грудня 2014, 19:07

Бойовики-кадирівці із Чечні організували в околицях Донецька тренувальний табір на старій базі відпочинку.

Про це пише німецьке видання Der Spiegel, кореспондент якого поспілкувався з ватажком загону так званих "кадирівців" на прізвисько "Стінгер", повідомляє zn.ua.

"Близько 300 наших людей знаходяться зараз в Донецькій області. Серед них є десяток тих, хто провів 20 років на полі бою", - сказав "Стінгер".

Самому ватажку бойовиків з Кавказу близько 40 років. На його шапці вишито прапор Чеченської республіки. Він розмовляє російською мовою з дуже сильним акцентом. А на тренувальній базі також припарковано кілька автомобілів з чеченськими номерами.

Як заявив "Стінгера", його загін називається "Смерть". У нього входять в основному російські солдати, які служили в чеченській автономії, пише видання.

Разом з тим є й ті, хто колись воював проти Росії під час першої та другої чеченської воєн, але тепер вони прихильні до режиму Володимира Путіна, який амністував їх після закінчення війни.

Der Spiegel пише, що на боці України також воюють чеченці. Більшість з них теж брали участь у війнах за незалежність Чечні. І тепер вважають Кремль спільним ворогом для них і українців. Ті ж вихідці з Чечні, які воюють на боці проросійських терористів, вважають своїх співвітчизників "ворогами".

Як повідомлялося, на Донбасі, за даними Генштабу України, в лавах бойовиків воює більше 30 тисяч чоловік, серед них 6-10 тисяч професійних військових Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News