Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем’єр розповів, як будуть "моніторити" життя держслужбовців

Четвер, 11 грудня 2014, 11:26

Створення Національного антикорупційного бюро і Національної комісії з протидії корупції, відкриття баз даних і реєстрів про активи чиновників має сприяти боротьбі з корупцією.

Про це розповів прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у парламенті в четвер.

"Перший пакет найбільш жорстких і реформістських законів був прийнятий 2 місяці тому. Один закон був внесений президентом, чотири закони були внесені Кабміном. Законів у нас багато хороших, чудових – проблема тільки з імплементацією законів", - сказав він.

"Тому в питаннях антикорупційної політики ми вважаємо: перше, що необхідно зробити – це нарешті створити Національне антикорупційне бюро… Парламент остаточно приймає рішення, хто буде керувати ним. Тому прошу членів парламенту прискорити цей процес – і разом з президентом призначили цей орган", - заявив Яценюк.

Крім того, передбачається створити Національну комісію з протидії корупції.

"Відповідно до даного закону, тепер всі декларації державних чиновників будуть публікуватися в електронній базі даних", - сказав Яценюк.

"А також даний закон дає право національному превентивному органу з питань боротьби з корупцією займатися так званим "моніторингом" життя державного службовця. Моніторинг життя державного службовця – це відповідність того, що написано в декларації, і того, як цей державний чиновник живе", - додав він.

Також передбачається "відкриття всіх баз даних і всіх реєстрів про всі активи і майно, які належать чиновникам".

Відповідно закону, інформація про землю також підлягає розкриттю.

"Саме тому потрібно, нарешті, завершити державний земельний кадастр (його створення), який є об’єктом, де зберігаються всі бази даних по землі", - сказав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування