МЗС РФ хвалить "режим тиші" на Донбасі. Зустріч у Мінську затягують

Четвер, 11 грудня 2014, 12:57

Москва позитивно оцінює зберігається "режим тиші" на Донбасі, заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

Про він сказав на брифінгу в четвер, передають РИА Новости.

"Ми позитивно оцінюємо наявну поки динаміку тиші в Донецькій і Луганській областях, яку, незважаючи на все ж ряд інцидентів і провокацій з обох сторін, в цілому вдається зберегти", - сказав Лукашевич.

При цьому Лукашевич зазначив, що зустріч контактної групи досі не відбулася "через необхідність додатково підготувати засідання, включаючи його порядок денний, погодити цілий ряд інших аспектів".

"Захід, судячи з усього, відбудеться трохи пізніше", - цитує представника МЗС РФ "Інтерфакс".

Лукашевич стверджує, що "російська сторона буде приймати максимум зусиль, щоб засідання цієї групи було організовано якомога швидше".

Раніше в українському МЗС повідомляли, що тристороння контактна група по врегулюванню ситуації в Україні поки не визначила дату чергової зустрічі в Мінську, рішення залежить від позиції бойовиків "ДНР і ЛНР".

За його словами, Київ виступає за якнайшвидше проведення такої зустрічі.

Також раніше глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що чергове засідання контактної групи з України, швидше за все, пройде в Мінську 11 грудня.

"Рішення про дату проведення прийнято вже на 90%", - сказав Слуцький журналістам у вівторок за підсумками засідання комітету, участь в якому взяли представники МЗС РФ.

Як уточнив Слуцький, за форматом мінські переговори повинні пройти за участю посла РФ в Україні Михайла Зурабова, екс-президента України Леоніда Кучми, представників Донецької та Луганської областей і спецпосланця ОБСЄ Хайді Тальявіні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News