Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перебийніс каже, що МЗС РФ називає "конфузом" не ті речі

Четвер, 11 грудня 2014, 16:52

У Міністерстві закордонних справ України із здивуванням сприйняли заяву МЗС РФ, в якій російська сторона називає "конфузом" вимогу президента Петра Порошенка до Росії закрити неконтрольовані ділянки кордону.

Про це сказав спікер МЗС Євген Перебийніс у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Складно зрозуміти, що саме у вимозі України закрити неконтрольовані офіційним Києвом ділянки україно-російського кордону в Донецькій і Луганській областях викликають у російської сторони "конфуз". Адже ця вимога чітко прописана в "мінських домовленостях"", прокоментував він заяву офіційного представника МЗС РФ Олександра Лукашевича.

Перебийніс з жалем констатував, що російська сторона і далі категорично відмовляється вдаватися у зв'язку з цим до якихось конкретних кроків.

"Конфуз швидше викликає те, що через ці ділянки кордону в Україну з Росії продовжується потік важкої військової техніки, зброї та особового складу Збройних сил Росії, а у зворотний бік - загиблих російських військовослужбовців", - сказав Перебийніс.

Як повідомлялося, офіційний представник МЗС РФ Лукашевич учетвер на брифінгу в Москві заявив, що вимогу президента України Порошенка до Росії закрити кордон між двома держави зі здивуванням сприйняли в Москві. "Такі висловлювання викликають подив і конфуз", - сказав він.

Лукашевич також заявив, що російських військ в Україні немає.

Раніше президент Порошенко зажадав від Росії закрити російсько-український кордон, що, на його думку, призведе до встановлення миру в регіоні в найкоротші терміни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування