Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про побиття Тимошенко у колонії передали до суду

П'ятниця, 12 грудня 2014, 10:03

Справу про застосування сили до екс-прем'єра Юлії Тимошенко у колонії направлено до суду.

Про це в п’ятницю повідомляє прес-служба Харківської прокуратури.

Зазначається, що прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувачувальний акт стосовно двох працівників Качанівської виправної колонії, яких підозрюють у застосуванні сили до Тимошенко.

Вказаним заступникам начальника колонії інкримінуються перевищення влади або службових повноважень.

Як повідомлялося раніше, в ході досудового розслідування встановлено, що ці особи ввечері 20 квітня 2012 року незаконно та протиправно застосували до засудженої Тимошенко фізичне насильство.

Згідно з результатами медичної експертизи, своїми протиправними діями підозрювані нанесли Тимошенко легкі тілесні ушкодження.

7 листопада їм оголошено про підозру та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Однак 13 листопада Апеляційний суд області, розглянувши скарги сторони захисту, змінив одному з них запобіжний захід на домашній арешт. У зв’язку з цим за клопотанням прокуратури на час досудового розслідування його відсторонено від займаної посади.

Як відомо, 24 квітня 2012 року захисник Сергій Власенко після відвідування екс-прем’єра у колонії заявив, що його підзахисну побили співробітники закладу 20 квітня. Про побиття заявила й сама Тимошенко.

Керівництво Качанівської колонії, прокуратура та ДПтС спростувало ці заяви.

Тодішній президент Віктор Янукович дав доручення ГПУ провести розслідування за заявою про побиття Тимошенко.

25 квітня на той час омбудсмен Ніна Карпачова заявила, що її представник під час огляду екс-прем'єра виявив на її тілі синці на передпліччі, ділянці ліктьового суглобу правої руки, а також значного розміру синця у правій пахвинній ділянці живота.

Карпачова назвала дії працівників Качанівської колонії стосовно Тимошенко катуванням.

27 квітня омбудсмен поширила фотографії тілесних ушкоджень Тимошенко. Знімки зроблені 25 квітня, тобто через п'ять днів після транспортування Тимошенко до лікарні, коли, за її словами, було завдано тілесних ушкоджень. Фотографії зробила сама Карпачова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...