Лавров побачив в Україні мир і вирішив боротися з "експортом демократії"

П'ятниця, 12 грудня 2014, 11:01

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що зараз вдалося встановити мир в Україні.

Про це він заявив у п'ятницю на зустрічі з учасниками програми Фонду підтримки публічної дипломатії імені Горчакова, повідомляє ТАСС.

"З трудом, але все-таки встановилося перемир'я, встановився режим припинення вогню", – сказав міністр.

"Є у нас і загальна база для конструктивного руху вперед з інших питань, включаючи економічне відновлення Донбасу, налагодження політичного діалогу, який повинен в кінцевому підсумку призвести до конституційної реформи на Україні за участю всіх регіонів і всіх політичних сил. Таке зобов'язання українська влада взяла на себе ще в квітні", – додав він.

Лавров вважає, що для уникнення в подальшому криз, подібних українській, треба створювати єдиний економічний і гуманітарний простір від Атлантики до Тихого океану, "на якому б діяв принцип неподільності безпеки, коли жодна держава не зміцнює свою безпеку за рахунок інших".

Крім того, як повідомляють "РИА Новости", Лавров вважає за необхідне "переламати застосовуваний у різних регіонах світу негативний тренд з експорту демократії і зміни режимів".

"Серйозно дестабілізуючим фактором залишається практика, яка застосовується в різних регіонах світу з експорту демократії, зміні режимів, організації з цією метою так званих кольорових революцій або використання інших методів нав'язування ззовні суверенноим народам рецептів їх розвитку без урахування їх традицій і національних особливостей", – сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...