Громадянин Казахстану, що воював на Донбасі, пішов під суд

П'ятниця, 12 грудня 2014, 11:27

У Астані почався судовий процес над 30-річним казахстанцем Євгеном Вдовенко, який воював на Донбасі в рядах бойовиків.

Суд звинувачує його у неправомірній участю в подіях на території України, передає "Інтерфакс-Казахстан".

Вдовенко обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого статтею 162-1 Кримінального кодексу (Участь в іноземних збройних конфліктах), повідомила на засіданні суддя Галина Билкілова.

Сам же обвинувачений в ході допиту в суді свою участь у збройному конфлікті в Україні пояснив ідейними міркуваннями. "Я сам українець, стежив за подіями в Україні (...). Я прийняв рішення, що я повинен туди їхати", - сказав він.

"Почав листуватися з хлопцями, шукав добровольчі загони ополченців (...). Зібралася група, з усіх країн СНД були там люди, з Азербайджану, Росії. Потім поїхали в місто Краснодон", - повідомив Вдовенко.

Він заявив, що разом з іншими членами незаконних збройних формувань "розносив жителям гуманітарну допомогу, гасив пожежі, охороняв дорогу, яка була єдиною в бік Російської Федерації".

Стаття 162-1 КК - передбачає участь збройних конфліктах або воєнних діях на території іноземної держави при відсутності ознак найманства. Карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Раніше повідомлялося, що в Польщі порушили першу кримінальну справу проти поляка, воюючого на боці бойовиків на сході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...