Осетинські бойовики "Востока" виходять із Донбасу

П'ятниця, 12 грудня 2014, 14:24

Батальйон "Восток" прийняв рішення і залишає Донбас.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на добровольця із Північної Осетії Алана Мамієва.

"Добровольці в Донецьку й Луганську виїжджають на батьківщину. Частина батальйону вже повернулася у свої будинки. Зараз проходять урочисті проводи ополченців, що відзначилися в боях. Добровольців нагороджують грамотами й медалями", - розповів Мамієв у п'ятницю.

Він зазначив, що в Донецьку залишаються тільки дехто з бойовиків.

"Рішення залишитися в Донецьку прийняли одиниці. Це ті, хто виявив бажання продовжити службу за контрактом у лавах донецької армії або з своїх особистих міркувань", - додав співрозмовник.

10 грудня глава невизнаної республіки Південна Осетія Леонід Тібілов закликав добровольців, що брав участь у бойових діях на стороні ""ДНР" і "ЛНР", повернутися на батьківщину.

"Як Верховний головнокомандуючий, я не віддавав наказу про направлення вас у Новоросію… Але, як глава держави, сьогодні я закликаю вас повернутися на батьківщину", - сказав Тибилов.

Він зазначив, що завдання представників Південної Осетії на Донбасі "підійшла до кінця".

Тібілов 19 і 27 червня цього року підписав укази про визнання суверенітету Луганської й Донецької "народних республік", хоча на сьогодні сама Південна Осетія визнана п'ятьма державами - Росією, Нікарагуа, Колумбією, Науру й Вануату.

Разом з тим, раніше західні ЗМІ повідомили, що на Донбас прибула група вихідців із Чечні, близько 300 людей, які сформували "батальйон смерті". В основному, за словами одного з бойовиків, це колишні бійці спецназу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...