На Луганщині за сепаратизм заарештували голову однієї з райрад

П'ятниця, 12 грудня 2014, 18:23

Суд заарештував голову Кремінської районної ради Луганської області за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі.

Як стверджує ГПУ, голова райради за попередньою змовою з невстановленими особами, маючи намір на зміну меж території та державного кордону України, організувала у приміщенні Кремінської райдержадміністрації зібрання голів сільських та селищних рад району.

Під час зібрання вона надавала вказівки присутнім посадовцям про проведення так званого "референдуму" щодо підтримки акту про самостійність "ЛНР" на території Кремінського району області та особисто видавала печатки з написом "Луганський народний референдум", які містили відповідний номер та зображення двоголового орла.

У подальшому, голова райради організувала підрахунок результатів вищевказаного "референдуму". 

Підозрювану затримано в порядку ст. 208 КПК України. 

За посягання на територіальну цілісність і недоторканність України голові районної ради повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, 22 липня 2014 року Кремінським РВ УМВС України в Луганській області стосовно голови Кремінської районної ради Луганської області було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування