Військові кажуть, що Lifenews зняв фейкового комбата Купола

Субота, 13 грудня 2014, 00:14

Українські військовослужбовці продовжують утримувати Донецький аеропорт та селище Піски.

Натомість інформація про відступ, поширена в одному з сюжетів російського телеканалу Lifenews, є неправдивою.

Про це Громадському ТБ телефоном повідомив командир батальйону "Правого сектора" на прізвисько Чорний.

Зокрема, російський телеканал 12 грудня опублікував відеосюжет, в якому показав, як один із лідерів сепаратистів Моторола вітається із людиною, яку російські журналісти представили українським військовим із позивним Купол. Також у сюжеті заявляють, що українські військові відступають із аеропорту.

"Добровольчі батальйони продовжують залишатись на своїх позиціях. Три дні у нас спокійно", – прокоментував інформацію комбат.

Інформацію про те, що українські військові не відступають від аеропорту та селища Піски підтвердив також боєць добровольчого українського корпусу, 5 окремий батальйон штурмової роти Подолянин.

"Ніхто не відводить війська. Ми залишаємось в Пісках", – прокоментував він.

Також, як повідомило "Громадському ТБ" інформоване джерело, "Купол" та "Цунамі" - це  позивні головного на певній позиції, вони не закріплені за конкретною людиною.

Водночас, як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці один із захисників аеропорту Маршал, комбат Купол, згаданий у сюжеті, існує та є командиром 95-ї бригади. Бригада в час, коли знімався матеріал, виконувала завдання в районі Краматорська та Слов’янська, а не в аеропорту. Людина, яка давала інтерв'ю російському телеканалу, за словами Маршала, не є комбатом Куполом.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування