Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ заявила, що готує десятий "гумконвой" і що Київ знає все про вантаж

Субота, 13 грудня 2014, 11:02

Росія готується відправити на Донбас десятий "гуманітарний конвой".

Про це заявив заступник постійного представника РФ при всесвітній організації Дмитро Максімичев.

"Зараз готується десятий конвой. Українська влада належним чином була поінформована про його вміст і маршрути проходження", - заявив Максімичев.

Також він заявив, що міжнародні гуманітарні організації, в першу чергу УКГВ і МКЧХ, "могли б зіграти більш значущу роль у цих зусиллях і активніше підключатися до процесу для полегшення становища населення, яке страждає".

Раніше представник України Ярослав Голіцин на засіданні Генасамблеї ООН заявив, що російські гуманітарні колони, що прямували в Донбас, перетнули кордон з Україною без згоди української влади.

За словами Голіцина, неясно також, які саме вантажі перевозили колони і, відповідно, яким чином вони вплинули на гуманітарну обстановку у регіоні.

Як відомо, 12 грудня через пропускні пункти Ізварине та Успенка в Україні пройшов 141 автомобіль так званого 9-го "гуманітарного конвою" з РФ. 

"Ні українські прикордонники, ні митники не були допущені до перевірки вантажу, на який були відсутні передбачені відповідними процедурами супровідні документи", - заявили в РНБО.

У Росії заявили, що вантажівки везли більше 1200 тонн гуманітарної допомоги. У МНС РФ стверджують: це молочні, м'ясні, рибні консерви, цукор, а також обладнання та матеріали для забезпечення роботи соціально значущих об'єктів.

ТАСС, Радио ООН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...