Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО: Доба в зоні АТО минула без втрат

Субота, 13 грудня 2014, 12:25

За минулу добу втрат серед українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції не зафіксовано.

Про це керівник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"У зоні АТО зберігається тенденція до зниження терористами кількості обстрілів позицій українських військ та населених пунктів. Водночас повністю провокації так і не припинилися - з боку терористів зафіксовано 11 порушень режиму тиші", - зазначив Лисенко.

Бойовики застосовували стрілецьку зброю, міномети та артилерію. Українські військові суворо дотримуються наказів, за минулу добу вони відкривали вогонь тільки під час прямих нападів бойовиків.

Зокрема, вночі між 00:20 і 2:10 бойовики здійснили провокаційні маневри та обстріли зі стрілецької зброї блокпосту в районі перехрестя доріг в напрямку Фащівка–Дебальцеве, на якому прикордонники спільно з підрозділами ЗСУ організували службу контрольного посту.

"Коли виникла безпосередня загроза життю наших людей, українські військові відкрили вогонь у відповідь, змусивши бойовиків відступити. Постраждалих серед особового складу немає", - повідомив Лисенко.

Разом з тим він повідомив, що  РНБО має офіційне підтвердження про загибель 12 грудня двох та поранення трьох українських військових з полку "Азов" біля Павлополя.

"Наші бійці загинули внаслідок підриву на фугасі. Поранення були отримані під час бою з диверсійною групою терористів ДНР, які зробили засідку поблизу замінованої ділянки та почали обстрілювати наших військових. Терористів знищено. Більше втрат серед наших військових за минулу добу не було", - йдеться у повідомленні РНБО.

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДержНС виявили та вилучили 94 од. боєприпасів, з них 2 артилерійські снаряди; 2 мінометні міни; 2 бойові гранати та міни; інших вибухонебезпечних предметів – 87. Обстежено 2 га територій та 3 будівлі.

Також українські спецслужби продовжують здійснювати контртерористичні заходи і затримувати на звільнених територіях диверсантів. 

Так, за даними Лисенка, у Луганській області оперативна група виявила колишнього співробітника Держслужби з надзвичайних ситуацій України, який працював на "ЛНР".

Крім того у м.Попасна Луганської області СБУ затримала інформатора терористів, який за гроші передавав дані про розміщення та стан укріплень українських блокпостів, а також коригував обстріли українських позицій в районі Попасній з важкої артилерії реактивних систем залпового вогню "Град".

"Ще двох терористів затримали в Красноармійську, вони збирали відомості про дислокацію і переміщення сил АТО, формували списки українських активістів. Інформатори не встигли передати списки в ДНР, їх затримала наша спецслужба", - повідомив Лисенко.

Інфографіка - РНБО.

Також Лисенко повідомив, що до котелень м.Дебальцеве (Донецька обл.) відновлено постачання електроенергії.

"Бригадами Донецького обленерго відновлено подачу електроенергії в котельні Дебальцеве. Це дозволило відновити тепло і водопостачання населенню міста", - зазначив Лисенко.

Як відомо, раніше у прес-центрі АТО заявила, що протягом доби зафіксовано 11 випадків порушення "режиму тиші" з боку терористів.

Використовучи ПТРК, міномети, артилерію та стрілецьку зброю, бандити відкривали вогонь по позиціях сил АТО в районах населених пунктів Фрунзе, Донецький, Щастя, Станиця Луганська, Старомихайлівка, Нікішино, Павлопіль.

Окрім того чотири рази терористи вели вогонь саме по населених пунктах з метою дискредитації підрозділів Збройних Сил України.

Інтерфакс-Україна 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування