Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лук'янченко визнав, що його можна звинуватити у конфлікті на Донбасі

Субота, 13 грудня 2014, 15:05

Мер Донецька Олександр Лук'янченко заявив, що його можна звинувачувати у конфлікті на Донбасі.

Про це заявив в інтерв'ю glavcom.ua.

"Це нескінченна тема. І якщо ви хочете сказати, що я винен у тому, що сталося, то так, я винен, можете так і написати. Але на сьогоднішній день є більш винні люди, які для себе цієї провини не відчувають", - зазначив Лук'янченко.

Разом з тим він заявив, що не боїться, що його засудять за "здачу" міста. На думку мера, він місто не "здавав" і судити його немає за що.

"Я не боюся, бо я місто Донецьк не здавав. Я виконував свої функції. Коли я їхав, місто функціонувало. Зі мною з приводу того, що сталося в Донецьку, ні СБУ, ні прокуратура не спілкувалися. Адже прокуратура усе бачила сама - як роззброювали міліцію ", - заявив мер.

Рішення провести позачергову сесію міської ради про проведення або заборону референдуму, на думку Лук'янченка, було лише для того, щоб заспокоїти людей, які вимагали референдуму під стінами Донецької ОДА.

"Формулювання було тоді інше. Депутати прийняли рішення звернутися до обласної ради, щоб це питання розглянули (рішення про проведення референдуму). Бо тоді перед будівлею облради стояла юрба - 10 тисяч. Тоді ще штурму ніякого не було.Щоб заспокоїти натовп, депутатами міськради і приймалися такі рішення ", - сказав Лук'янченко.

При цьому мер Донецька заявив, що люди, які ходили на референдум, хотіли розвитку поддій як в окупованому Росією Криму.

За його словами, "на жаль", так не вийшло і почалися активні бойові дії.

"Ми втратили Крим, і це стало каталізатором для багатьох людей з нестійкими психікою, політичними поглядами. Вони думали, що так буде і тут, мовляв, все пройде без якихось наслідків. На жаль, так не сталося. На сьогоднішній день ці люди виявилися обдуреними. Частина з них ходила і на референдум, на виборах (в "ДНР") їх теж жорстоко обдурили ", - сказав Лук'янченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування