Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ "відхрестилася" від свого літака, що загрожував пасажирському лайнеру

Неділя, 14 грудня 2014, 10:38

У Міноборони РФ спростували заяву міністра оборони Швеції Петера Гултквіста про виявлення у повітряному просторі російського військового літака, який ледь не зіткнувся з пасажирським лайнером, який виконував рейс з Копенгагена.

Про це повідомляє ТАСС.

"Ніяких передумов для авіаційної події, пов'язаної з польотом в п'ятницю 12 грудня російського військового літака в міжнародному повітряному просторі над акваторією Балтійського моря не було", - заявив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

"Заява глави шведського військового відомства про нібито "невидимість" російського військового літака через вимкнений транспондер для шведських диспетчерських служб є лукавством", - сказав Конашенков.

За його словами, 12 грудня в цьому ж районі між російським літаком і трасою пасажирського лайнера з Копенгагена перебував натівський розвідувальний літак RC-135.

Як відомо, напередодні поблизу Швеції іноземний військовий літак ледь не літкнувся з пасажирським лайнером, який здійснював рейс із Копенгагена.

За словами міністра оборони Швеції Петера Гултквіста, військовий літак належав ВПС Росії.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування