У Туреччині - масові арешти в ЗМІ противників режиму Ердогана

Неділя, 14 грудня 2014, 15:38

У Туреччині заарештований Акрам Думанлі - головред однієї з найбільших газет Zaman, опозиційної правлячому режиму Реджепа Тайіпа Ердогана.

Про це повідомляє АFP.

Як пише 9.co.il, турецькі поліцейські зі спецпідрозділу з боротьби з терором прибули 14 грудня до редакції "Заман" в Стамбулі. Проте поліція була змушена відступити через протест читачів, які зібралися біля будівлі редакції. Вони вигукували "Пресу не можна змусити мовчати!".

Поліція не змогла зайти до приміщення редакції "Заман". Фото з Фейсбуку Natalya Enünlü
Протести проти арештів журналістів у Стамбулі.

Прямий ефір з акцій протесту у Стамбулі

Працівники газети та її читачі заздалегідь дізналися про заходи поліції завдяки анонімному повідомленню в "Твіттері", який попередив про початок полювання влади на неугодних журналістів.

За даними ЗМІ, 14 грудня у Туреччині затримано 23 людини по всій країні за підтримку руху Фетхуллаха Ґюлена - ісламського громадського діяча, давнього супротивника Ердогана, який проживає в США.

Серед затриманих є співробітники поліції, журналісти та телевізійні продюсери. 

Як зазначають правозахисники, Ердоган оголосив війну незалежним ЗМІ, а головним противником глави держави стала консервативна "Заман", яка на думку Ердогана, пов'язана з Ґюленом.

Турецька влада раніше висунула звинувачення проти прихильників Ґюлена. Їх звинувачують у спробах здійснити державний переворот.

Ердоган покладає на Ґюлена відповідальність за корупційний скандал, який спалахнув рік тому, і сліди якого ведуть у вищі ешелони влади.  

За інформацією ЗМІ, найближчим часом правоохоронні органи мають намір затримати ще 150 журналістів, причетних до викриття корупційних скандалів у владних структурах і критиці режиму Ердогана.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...