Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики посилюють позиції й ведуть підкріплення, прикриваючись ОБСЄ – Тимчук

Понеділок, 15 грудня 2014, 08:59

Бойовики посилили передові позиції в західному секторі зони АТО, до міста Щастя в Луганській області перегнали 3 відремонтованих танки.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук вранці 15 грудня у Facebook

"Суттєво посилено передові позиції російсько-терористичних військ у західному секторі. Обладнані й ретельно замасковані нові блокпости й приховані позиції для артилерії та бронетехніки", - пише він.

"На флангові позиції біля Дебальцевського плацдарму підтягується підкріплення з виведених з Єнакієве й Макіївки підрозділів бойовиків. Із боку Алчевська в район Вергулівки підтяглися свіжі сили (до 2 ротних тактичних груп) військовослужбовців армії РФ (зафіксовані в основному солдати-контрактники з частин і з'єднань Південного військового округу РФ)", - заявляє Тимчук.

В Антрациті інформатори ІС зафіксували створення складу артилерійських боєприпасів і запасних частин для засобів реактивної артилерії на території одного з промислових підприємств. Матеріально-технічні ресурси прибувають із Росії. У місті бойовики посилено шукають "фахівців із колісної техніки армійського зразка", зазначає Тимчук.

У районі Григорівки (Тельманівський район) у вихідні зведена ротна тактична група однієї з мотострілкових бригад РФ, посилена двома артбатареями, вела багатогодинний вогонь по українських передових позиціях. Також довго обстрілювали позиції сил АТО в районі північніше Веселої Гори – з позицій бойовиків на схід від Луганська.

Через Успенку - Лисяче - Амвросіївку - Кутейнікове у вихідні проїхали прибулі з РФ артдивізіон і мотострілкова рота на БТР у супроводі автомобіля з позначеннями "ОБСЄ", заявляє Тимчук.

У Красному Лучі формують новий "батальйон" бойовиків. У ньому зафіксовано всього декілька представників місцевого населення, основна частина бойовиків, як пише Тимчук, – "російські найманці, які прибули з РФ із "гуманітарним конвоєм" №9, більша частина найманців – представники люмпенізованих верств населення".

Також зафіксовано підтягування бронетехніки до міста Щастя – з ремонту на позиції переганяли 3 танки бойовиків.

Крім того, в останні дні керівництво "ДНР" вирішувало проблему забезпечення бойовиків зимовим обмундируванням за рахунок ресурсів, що прибули з Росії з "гуманітарним конвоєм": гірше за все готові до зими бойовики, які воюють південніше Донецька, – район Докучаєвська, Оленівки, Тельманове.

Також бойовики запасаються паливом, боєприпасами, запчастинами до бойової техніки. За 13-14 грудня із РФ прибули щонайменше 2 колони з паливозаправниками (усього до 40 машин).

При цьому, за словами Тимчука, "поширюються відомості про те, що "артилерію ведуть", "кількість ополченців зменшується" і т.д", хоча в реальності – "зворотний процес".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...