Лавров заявив, що Москва має право розміщувати ядерну зброю в Криму

Понеділок, 15 грудня 2014, 15:27

Крим став частиною РФ, яка відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї має ядерну зброю, заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров.

Про це він сказав в інтерв'ю російському "Інтерфаксу".

На запитання, чи можуть Крим розглядати як місце для розміщення російської ядерної зброї, міністр закордонних справ РФ Лавров відповів:

"Тепер Крим став частиною держави, яка відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) має таку зброю".

"І держава російська має, відповідно до міжнародного права, всі підстави розпоряджатися своїм легітимним ядерним арсеналом відповідно до своїх інтересів та відповідно до своїх міжнародно-правових зобов'язань", - зазначив міністр МЗС РФ.

За його словами, Крим ніколи не був "без'ядерною зоною" в міжнародно-правовому сенсі. "Він був частиною України, яка є державою, що не має ядерної зброї", - зазначив міністр.

"Термін "без'ядерна зона" ніколи до Криму не застосовувався. Це термін, який характеризує певну міжнародно-правову домовленість. Є без'ядерні зони в Латинській Америці, в Центральній Азії, в Південно-Східній Азії", - заявив Лавров.

Раніше повідомлялося, що Росія перекидає в Крим засоби доставки ядерної зброї.

Нагадаємо, Росія анексувала український Крим у березні цього року. Цей крок викликав осуд у світі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування