Яценюк: Перспектива членства в НАТО – вже на нашому радарі

Понеділок, 15 грудня 2014, 18:48

Українська влада не лише розглядає перспективу членства в НАТО, але й певна, що досягне цієї мети, зокрема, свого часу отримає підтримку на всенародному референдумі щодо участі в альянсі.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на спільній прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом в Брюсселі, відповідаючи на запитання Європейської правди.

"Я пам’ятаю, як 9 місяців тому (під час попереднього візиту  до штаб-квартири альянсу в березні поточного року – Європейська правда) я казав, що НАТО немає на нашому радарі. Тепер картинка на радарі змінилася. Ми бачимо на ньому російські танки, літаки та російських солдат" - пояснив він.

Водночас, він підкреслив, що позитивне рішення НАТО щодо членства України буде можливим лише після проведення реформ та за підсумком всенародного референдуму.

Яценюк додав, що не має сумнівів у позитивному результаті референдуму. "Я впевнений, що така згода (народу) є і ми будемо в альянсі... Я нагадаю рішення бухарестського саміту (від 2008 року): воно стверджує, що Україна буде членом НАТО", - підсумував Яценюк.

Водночас, прем'єр заявив, що не буде поспішати із формальною подачею заявки на членство в альянсі та детально пояснив мотиви такої позиції.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...