Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зібрано дані про 7500 бойовиків і сепаратистів, є дозволи на арешт 500 - Геращенко

Вівторок, 16 грудня 2014, 11:55

Центр "Миротворець" зібрав дані вже про понад 7500 бойовиків і сепаратистів на Донбасі, а МВС отримало дозвіл суду на затримання й арешт понад 500 таких осіб.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у себе в Facebook.

Він нагадав, що просив повідомляти інформацію про терористів, сепаратистів і їхніх поплічників на адресу list2sbu@gmail.com, а цю інформацію збирали на сайті "Центру досліджень злочинів проти засад Національної безпеки України, миру, безпеки громадян", заснованому волонтерами під керівництвом Георгія Туку.  

"На сьогодні в базі даних Центру в результаті кропіткої праці десятків волонтерів, об'єднаних єдиним поривом любові до України, зібрано понад 7500 профілів терористів, сепаратистів і їхніх поплічників", - повідомив Геращенко.

Робота щодо збору інформації про них, а також про їхні потенційні знайомства й контакти у вільній від тероризму зоні, триває.

"Інформацією із сайту центру "Миротворець" уже давно користується МВС, СБУ, розвідка, прикордонна служба – з метою збору інформації для відкриття кримінальних справ і отримання рішень суду про затримання й арешт сепаратистів і терористів", - зазначив Геращенко.

"На сьогодні лише МВС отримано дозвіл суду на затримання й арешт понад 500 сепаратистів і терористів. У тому числі, і на підставі даних із сайту Центру "Миротворець", - повідомив він.

Дані з сайту Центру "Миротворець" рекомендується використовувати силам АТО при перевірці документів на блокпостах при виїзді із зони АТО й затримувати тих, на кого є профіль.

Геращенко наголосив: "Сам факт перебування у базі не є фактом гарантованого скоєння злочину даною особою. Але ця особа може бути причетна до злочинів проти народу України. І тому, якщо вона перебуває в зоні досяжності правоохоронних органів, її треба щонайменше допитати".

Попереджаючи критику, Геращенко пояснив, що збирати персональні дані про інших громадян можна, враховуючи 17 статтю Конституції: "Захист суверенітету й територіальної цілісності України, забезпечення її економічної й інформаційної безпеки є найважливішою функцією держави, справою всього Українського народу".

За його словами, ті, хто повідомляє про бандитів у правоохоронні органи, на сайт центру "Миротворець" або на Stopterror, чинить "по-державному, допомагаючи боротися з тероризмом і сепаратизмом".

Геращенко заявив, що на сайті центру "Миротворець" зібрано дані, отримані з відкритих джерел, сайтів "Русская весна", "Новости Новороссии" і подібних.

Він також попросив допомогти фінансово сайту центру "Миротворець", щоб оплатити послуги фахівців, які захищають сайт від "потужних DDOS-атак".

Геращенко також зазначив, що інформація про профілі терористів і сепаратистів "неодноразово задзеркалена й продубльована".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування