Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штепа залишиться під арештом до березня. Адвокати проти

Вівторок, 16 грудня 2014, 23:52

Червонозаводський райсуд Харкова у вівторок вирішив повернути на доопрацювання в прокуратуру обвинувальний акт стосовно екс-мера Слов'янська Нелі Штепи та продовжив їй термін утримання під вартою до 6 березня 2015 року.

Як повідомив адвокат Штепи В'ячеслав Дейниченко, захист має намір подати апеляцію.

"У документі сказано, що суд продовжує утримання під вартою за клопотанням обвинувачення. Але чому суд врахував позицію прокурора (озвучену під час обговорення клопотання захисту щодо зміни запобіжного заходу на не пов'язаний з триманням під вартою) клопотання? Суд вийшов за рамки своїх повноважень, я вважаю", - сказав він.

За словами Дейниченка, захист також має намір домагатися включення в обвинувальний акт відомостей про перебування Штепи в полоні, оскільки вважає, що це має істотне значення для оцінки обставин справи.

Штепа була арештована 13 липня. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження зі звинуваченням Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, інкриміновані Штепі, відбувалися на території Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова.

Крім того, свідки у справі живе в Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування термінів розгляду справи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування