Порошенко не їде в Брюссель цього тижня, там вважають: "не на часі"

Середа, 17 грудня 2014, 07:59

Візит президента Порошенко до Брюсселю, який планувався на кінець поточного тижня, не відбудеться.

Цю інформацію, оприлюднену в статті "Європейської правди", згодом підтвердили незалежні одне від одного джерела в структурах Євросоюзу та в Адміністрації президента.

"До останнього моменту візит планувався, йшла підготовка, але зрештою – скасували", - повідомив "Європейській правді" один зі співрозмовників.

Саміт ЄС відбудеться 18-19 грудня, саме на ці дати попередньо був запланований візит Порошенка до Брюсселю.

Підставою для скасування візиту став той факт, що на ім’я українського президента так і не надійшло запрошення до участі в засіданні Європейської ради (саміту ЄС).

"Проти виступив Дональд Туск, новий президент Європейської ради. Він запевняє, що такий візит не на часі, що краще не їхати", - сказав один із дипломатів.

Як відомо, екс-прем’єр Польщі Туск очолив Європейську раду 1 грудня 2014 року, нинішній саміт буде першим, що пройде під його головуванням.

Варто зазначити, що українське питання на цій зустрічі в Брюсселі буде другорядним - а участь сторонніх гостей у засіданнях Європейської ради є рідкісним винятком.

До того ж, офіційно візит Порошенка навіть не анонсували, інформація про такі плани надходила лише від дипломатичних джерел.

Між тим, відзначається певна втома європейських політиків від української тематики та зниження рівня довіри до уряду України в очікуванні реформ. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування