Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко обіцяє реформи попри війну. Могеріні каже, що це - вихід

Середа, 17 грудня 2014, 09:26

Президент Петро Порошенко запевняє, що влада України рішуче налаштована на якісні зміни в державі, і гібридна війна цьому не завадить.

Про це він заявив на зустрічі з верховним представником Європейського союзу у закордонних справах та політиці безпеки Федерікою Могеріні у вівторок, повідомляє прес-служба президента.

За словами президента, основою стане "Стратегія реформ-2020", оскільки "кінцева мета реформ – підготовка країни до отримання перспективи членства в ЄС".

Порошенко зазначив, що є перелік першочергових завдань, які потрібно запровадити до кінця цього року.

"Ми сподіваємось, що наступного тижня парламент підтримає ряд реформ, бо від цього залежить доля держави", - сказав він.

Порошенко та Могеріні обговорювали питання конституційної реформи, децентралізації, створення якісно нового інвестиційного клімату, запровадження верховенства права і судової реформи.

Верховний представник ЄС у закордонних справах та політиці безпеки запевнила, що Україна в питанні реформ може розраховувати на Євросоюз.

Вона зазначила, що уряд має дуже амбіційний план з реформування країни.

"Я хочу передати повідомлення українцям: залишайтесь єдиними і зосередженими на реформах, бо це шлях, яким ви можете вийти зі складної ситуації", - сказала Могеріні.

"Необхідно не лише подолати конфлікт, а й забезпечити процвітання і нормальне майбутнє для українців", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування