РНБО: нова мобілізація потрібна для резерву і ротації, але дати не відомі

Середа, 17 грудня 2014, 13:24

Ті підрозділи, які перебувають на передовій у зоні АТО, зможуть піти на ротацію після нового призову, точні дати якого ще не визначено.

Це випливає зі слів речника інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка.

Журналістка на брифінгу запитала, коли планується ротація бійців 42-го батальйону, які 4,5 місяці перебувають у зоні АТО в районі Дебальцевого, і він відповів:    

"У нас є плани ротації. І цей підрозділ не є винятком".

"Для того, щоб ці ротації відбувалися більш регулярно і частіше, щоб люди могли відпочити – для цього і створюється новий резерв, який буде складатися з тих, кого мобілізують наступною хвилею", - сказав Лисенко.  

"Наступна, четверта хвиля мобілізації – вона саме спрямована на те, щоб створити активний резерв… щоб тих, хто на передовій, можна було частіше замінювати і ми мали більш потужний бойовий резерв у разі, якщо доведеться відповідати на більш потужну агресію", - заявив речник РНБО.

Назвати точну кількість тих, кого мобілізують, Лисенко не зміг.  

"Для створення резерву буде зроблений аналіз – і відповідно до загроз, які будуть стояти перед Україною, буде визначено чисельність цього резерву. Поки що точної цифри немає", - сказав він.

"Терміни створення резерву включають призов, навчання – або перенавчання людей, які не мали військової професії, або до навчання тих, хто мав військову професію… Призов, навчання і потім ротація бойових підрозділів", - зазначив Лисенко.

"Точної дати поки що немає, оскільки мобілізація ще не оголошена", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування