Бійці АТО пропонують саботажників розстрілювати - Соболєв

Середа, 17 грудня 2014, 15:00

Голова антикорупційного комітету ВР депутат фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв каже, що бійці АТО пропонують розстрілювати саботажників і корупціонерів.

Про це він розповів на брифінгу в середу в Києві, розповідаючи про складнощі імплементації люстраційного та антикорупційного законодавства.

"У мене була дуже важка розмова з добровольцями одного з батальйонів. Вони пред'явили претензії, на які було важко відповісти: чого ви чекаєте? Їхня позиція: якщо хтось саботує, так давайте ми його розстріляємо, тому що від нього шкоди набагато більше, ніж від будь-якого сепаратиста, який сидить у протилежному окопі".

У контексті теми харківської судді, яка вперше в Україні порушила закон про очищення влади і відновила люстрованого прокурора, Соболєв розповів наступне:

"Я розповів, що ми збираємось відвідати цю суддю і бійці сказали: Так приведіть до нас. Ми її прив'яжемо біля мінного поля. В нас немає собаки, хай гавкає, буде хоч якась користь"

"Це ставлення солдатів і воно дуже просте і логічне: "ми тут кладемо голови не за те, щоб прокурори і далі підкуповували суддів і грабували нашу державу".

Водночас Соболєв зазначив, що депутати - прихильники боротися з корупцією максимально правовими методами і "кликати людей і солдатів" вже у крайньому випадку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування