Путін сподівається, що рубль припинить падіння, а РФ вийде з кризи за 2 роки

Четвер, 18 грудня 2014, 10:30

Президент Росії Володимир Путін сподівається на те, що вартість рубля перестане падати, а країна зможе вийти з кризи за 2 роки.

Про це він сказав під час прес-конференції в Москві.

"Сподіваюся на те, що сьогоднішнє-вчорашнє зниження курсу іноземної валюти і підвищення вартості національної - рубля - збережеться. Чи можливо це? Можливо. Чи можливо подальше зниження цін на нафту і чи буде це впливати на національну валюту та інші показники? Так, можливо", - заявив Путін.

Він сказав, що для стабілізації ситуації влада буде "використовувати ті заходи, які використовувала в 2008 році".

"Сьогоднішня ситуація спровокована зовнішніми факторами, насамперед, але виходимо з того, що багато чого не зроблено з того, що ми планували зробити і говорили, що ми повинні зробити, з диверсифікації нашої економіки протягом практично попередніх 20 років", - заявив Путін.

"Впливають на сьогоднішню ситуацію і зовнішньоекономічні фактори, перш за все, ціна на енергоносії, на нафту, а за нафтою тягнеться і ціна на газ. Вважаю, що і Центральний банк, і уряд вживають адекватних заходів у сьогоднішній ситуації", - додав він.

"Якщо ситуація буде розвиватися несприятливо, то нам доведеться вносити якісь корективи. Доведеться щось скорочувати", - заявив президент РФ.

Водночас він вважає, що "подальше зростання (економіки) і вихід із сьогоднішньої ситуації неминучі".

"Наша економіка вийде із сьогоднішньої ситуації. Скільки на це потрібно часу? За найбільш несприятливого збігу обставин, я думаю, роки 2", - заявив Путін.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News