Путін розповів, що бойовики возили "кіборгів" у лазню

Четвер, 18 грудня 2014, 13:03

Президент Росії Володимир Путін заявив, що і бойовики на Донбасі, і українська влада не хочуть відводити свої підрозділи, як домовлялися в Мінську у вересні. 

"Наші представники в Мінську підписали Меморандум у вересні. А до нього були долучені протоколи, які визначали лінію розмежування (між бойовиками і силами АТО). Отож представники Донецька ці протоколи не підписали. Ось у чому питання", - заявив Путін.

"Вони від самого початку сказали: "Ми не можемо". І коли ми намагалися наполягати, – скажу відкрито, чесно, – нам відповіли: "Не можемо ми піти з цих сіл – там 3-4 села, які є спірними, – у нас там родини живуть, у нас там діти, дружини, сестри, і ми не хочемо, щоб їх там усіх повбивали-поґвалтували", - заявив Путін.

За його словами, саме в цьому проблема, "це найголовніше".

"Але й українські офіційні особи не відводять свої підрозділи з тих пунктів, звідки вони повинні були піти. Скажімо, з аеропорту "Донецьк". Вони ж там сидять!"", - обурився Путін.

"Ви знаєте, останні які події? Значить, ополчення дозволило їм (українським військовим) ротирувати в аеропорту своїх військовослужбовців, у лазню їх звозило, розумієте, продукти харчування послало", - заявив російський президент.

"Можна, звісно, посміхнутися на це, але, з іншого боку, у тому є і певний позитив. Ну, можливо, врешті-решт, людям вдасться домовитися", - додав він.

Як відомо, режиму припинення вогню бойовики не дотримуються в повному обсязі.

За деякою інформацією, вчергове "режим тиші" було оголошено після того, як бойовики і російські військові зазнали великих втрат у Донецькому аеропорту. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування