Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін заявив, що Київ не забрав полонених. Порадив відпустити всіх на свята

Четвер, 18 грудня 2014, 13:34

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що 17 грудня бойовики на Донбасі готові були відпустити 30 полонених, але українці нібито відмовилися забрати їх.

Про це російський президент розповів на прес-конференції 18 грудня.

"Усі наполягають на обміні військовополонених. Я вважаю, що потрібно всіх обміняти на всі, без усяких умов", - заявив Путін.

"Але життя складніше. Ось коли з'являються списки, з'ясовується, – в усякому разі, як говорять нам представники ополчення на Донбасі, – у цих списках з української сторони є особи, які були затримані зовсім не у зв'язку з бойовими діями на південному сході України, а десь там у Херсоні чи в Одесі. Треба звіряти ці списки", - зазначив він.

"Ми, проте, наполягаємо – і я вважаю, що потрібно, щоб люди до Нового року, до Різдва опинилися у своїх родинах. Не залежно ні від яких інших обставин", - заявив Путін.

При цьому він розповів, що нібито напередодні обмін не відбувся.

"Ось учора була домовленість про те, щоб обміняти 30 осіб. Представники ополчення виїхали на місце обміну – з'явився представник офіційної влади Києва і сказав: "Ні, міняти не будемо – аж до наступної зустрічі в Мінську", - заявив президент РФ.

"Можна, звісно, і цим шляхом піти, але якщо можна було… привезли 30 людей – і забрали б їх хоча б", - сказав Путін.

Раніше повідомлялося, що саме бойовики призупинили обмін полонених до наступної зустрічі в Мінську. Така зустріч мала відбутися 9 грудня, потім переносилася на кінець минулого тижня – але так і не відбулася через позицію лідерів т.зв. "ДНР" і "ЛНР".

13 грудня заступник командира добровольчого полку "Дніпро-1" Валентин Манько повідомив, що "Дніпро-1" обміняв у бойовиків 6 своїх бійців на їжу. 

А 16 грудня депутат міськради Кривого рога, куратор батальйону "Кривбас" Микола Колесник повідомив у Facebook, що за пропуск фури з гуманітарною допомогою бойовики видали тіла 12 бійців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування