Слідство встановило спільників терористів, які збили боїнг над Донеччиною

П'ятниця, 19 грудня 2014, 10:51

Міжнародне слідство розглядає чотири версії катастрофи у Донецькій області Боїнга, що належить Малайзійським авіалініям.

Про це повідомив керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

За його словами, зокрема, розглядаються версії збиття літака ракетою "земля-повітря". Такі дані, за словами Вовка, базуються на трьох експертизах уламків літака, проведених у Великобританії та Нідерландах, в також на аналізі чорних скриньок.

"У тілах пасажирів були знайдені металеві елементи, які не є елементами повітряного судна. і можна припустити, що це була ракета", - сказав він.

"Мабуть одна з основних версій – літак було збито з комплексу Бук ракетою класу "земля-повітря" з території, яка контролювалася терористичною організацією Донецька народна республіка", - сказав Вовк.

Крім того, Вовк висловив сподівання, що міжнародна слідча група завершить розслідування по Боїнгу наступного року.

За його словами, це буде залежати, зокрема, від того, чи вдасться слідчим отримати доступ до всієї території, на якій сталася катастрофа, для остаточного її обстеження.

Вовк також додав, що оприлюднив всю можливу інформацію з цього приводу, яка була погоджена з іншими членами групи з Бельгії, Австралії та Нідерландів.

За словами Вовка, слідча група знайшла свідків трагедії, які можуть вказати на спільників терористів, однак не видає інформацію про них із міркувань їхньої безпеки та згідно з програмою захисту свідків.

"Багато буде залежати від того, яка ситуація складеться на території, де знаходиться більшість свідків, а також, де знаходяться спільники того злочину, які також нами встановлені", - сказав він.

"Але поки що ніяких процесуальних рішень щодо них і жодних даних щодо них ми назовні не видаємо. Навіть всередині слідчої групи не всі володіють цією інформацією, щоб не були знищені ті люди, які винні у вчиненні цього злочину", - додав Вовк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування