У БПП не оприлюднили положення про Міністерство інформполітики

Вівторок, 2 грудня 2014, 07:45

У Блоці Петра Порошенка обіцяли незгодним із ідеєю створити Міністерство інформаційної політики опублікувати положення про це відомство до голосування у Верховній Раді, однак воно так і не опубліковане.

Про це написав вночі депутат фракції БПП Мустафа Найем на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у понеділок на засіданні фракції двічі обговорювали ідею створення Міністерства інформаційної політики – і він висловив побоювання, що проти цієї ініціативи виступлять багато медіаорганизацій і журналістів, і попросив оприлюднити положення про міністерство, його функціонал і бюджет.

"Відповіді я не почув. У відповідь фракції було обіцяно, що положення Міністерства з'явиться в публічному доступі ДО голосування… Зараз третя ночі. До голосування за склад уряду залишилося всього кілька годин. Положення немає, що ми створюємо, і якими функціями і повноваженнями ми це "щось" наділяємо, мені не ясно", - написав Найем.

"Як колишній журналіст і прихильник нашого цеху я не готовий голосувати за створення цього міністерства", - заявив він.

Найем також відзначив, що жодна політична сила, яка входить до коаліції, жоден із її лідерів відкрито і публічно не прокоментували створення цього відомства.

"Ніхто, жоден із представників цих партій не знають, не розуміють і навіть не цікавилися, яке саме відомство і з якими повноваженнями завтра (2 грудня) збираються створювати", - обурився він.

Міністерство інформаційної політики в народі вже називають "Міністерством правди", побоюючись, що воно буде інститутом цензури.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...