Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лещенко погрожує блокувати Раду через Антикорупційне бюро

П'ятниця, 19 грудня 2014, 23:39

Депутат БПП Сергій Лещенко погрожує блокуванням трибуни парламенту, якщо на наступному сесійному тижні Верховна Рада не визначить трьох членів номінаційного комітету для виборів голови Антикорупційного бюро.

Про це він заявив в ефірі програми "Шустер LIVE" у п'ятницю ввечері.

"Антикорупційне бюро в проекті бюджету на наступний рік, який вніс уряд, має 0 грн. Але за останньою інформацією, планують начебто 300 млн грн виділити. Немає номінаційного комітету, тобто трьох людей від кожного органу влади, який має визначити потім претендентів (на посаду голови) і запропонувати", - сказав Лещенко.

"Ми з Єгором Соболєвим розмовляли на цю тему… Якщо наступного тижня парламент не вносить свою "трійку", ми починаємо блокувати трибуну. Це єдина ефективна методика, яку ми маємо в цьому парламенті", - додав він.

"Наступний тиждень у нас останній перед канікулами. І парламент збереться потім аж після Різдва. Якщо ми на цьому тижні не призначаємо трьох від Верховної Ради, процес створення антикорупційного бюро заблокується ще мінімум на 2-3 тижні", - пояснив депутат.

Пізніше він уточнив, що депутат "Самопомочі" Єгор Соболєв підтвердив, що підтримає блокування трибуни Ради.

Згідно з чинним законом, голова Національного антикорупційного бюро має приступити до роботи 24 січня 2015 року. Це також передбачено коаліційною угодою ("Забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України з січня 2015 року. Проведення відкритого конкурсного відбору на посаду директора згідно із Законом України "Про Національне антикорупційне бюро України"".)

Закон передбачає спеціальну процедуру обрання голови Національного антикорупційного бюро.

До номінаційного комітету делегуються по троє осіб від президента України, Верховної Ради та Кабінету міністрів.

Ці дев'ять осіб проводять конкурс з визначення трьох претендентів на посаду голови Національного антикорупційного бюро, з числа яких президент обирає одну особу та подає до парламенту для затвердження головою Національного антикорупційного бюро.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування