Порошенко поговорив з Меркель. Сподівається на тристоронню зустріч

Субота, 20 грудня 2014, 21:31

Ключовим у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі є проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи, яка має відбутися найближчим часом.

Про це йшлося у ході телефонної розмови президента Петра Порошенка з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

"Співрозмовники погодились, що відео-конференція Тристоронньої контактної групи, яка відбулась днями, є позитивним зрушенням на шляху виконання Мінських домовленостей. Проте ключовим є проведення зустрічі цієї контактної групи для того, щоб вийти на лінію розмежування, зафіксувати дорожню карту відведення військ та звільнити заручників", - зазначено у повідомленні.

Президент України висловив сподівання, що всі сторони мирного врегулювання докладуть зусиль для того, щоб зустріч Тристоронньої контактної групи відбулась найближчим часом.

Також Порошенко та Меркель домовились про продовження багатостороннього діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко висловив сподівання, що тристороння контактна група з питань врегулювання ситуації на Донбасі зустрінеться у Мінську 21 грудня.

Учасникам відеоконференції у рамках мінського форматуне вдалося домовитися про конкретну дату засідання контактної групи, повідомив "віце-спікер Народної ради" так званої "ДНР" Денис Пушилін.

20 грудня в РНБО повідомили, що дата чергової зустрічі контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі досі не визначена.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News