У РФ готуються визнати незаконною передачу Криму Україні

Понеділок, 22 грудня 2014, 18:04

Рада Федерації займається підготовкою законопроекту, який визнає недійсним знаходження Криму у складі України в попередні роки.

Про це повідомила спікер верхньої палати парламенту Валентина Матвієнко.

"Проведений нами аналіз рішень, ухвалених у 1954 році про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу Української РСР, говорить про незаконність цього волюнтаристського акту, який був ухвалений з порушенням діючих конституцій і законодавчих процедур", - заявила вона.

"Тому в Раді Федерації ми почали підготовку законопроекту, в якому передача Криму визнається такою, що не має юридичної сили і правових наслідків з моменту прийняття", - сказала Матвієнко на зустрічі президента РФ з представниками обох палат.

Як відомо, наприкінці лютого 2014 року в Крим увійшли російські війська, техніка. Крім того, український півострів заполонили російські "козаки", які увійшли в так звану "самооборону". Вони силоміць витіснили з АРК українських військових і частину проукраїнськи налаштованих громадян.

А 16 березня 2014 року за підвищеної військової присутності російські "маріонетки" провели на території Криму і міста Севастополя так званий "референдум про статус півострова", за результатами якого Росія включила Крим до складу РФ.

Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Росія окупувала та анексувала Крим

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування