Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

СБУ відзвітувала про затримання восьми бойовиків та їхніх спільників

Вівторок, 23 грудня 2014, 09:29

Протягом доби контррозвідка СБУ затримала вісім зловмисників за  вчинення диверсій, збирання для терористів розвідданих, грабування мирного населення Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, поблизу Волновахи Донецької області співробітники спецслужби затримали мешканця Авдіївки, який з травня у складі незаконного озброєного формування "Русская православна армия" брав участь у бойових діях, зі зброєю в руках чергував на блокпостах, охороняв мінометні розрахунки терористів.

У Артемівську СБУ затримала громадянина України 1953 року народження – командира мінометного відділення на прізвисько "Дід". Він займався підбором та вербовкою найманців до місцевих незаконних воєнізованих формувань.

Того ж дня СБУ затримала молодика 1981 року народження якого з травня розшукували за викрадення людини. Встановлено, що він був активним учасником антиукраїнських акцій, захоплення Маріупольської міськради навесні. Тоді ж він разом зі спільником на прізвисько "Боксер" викрадав місцевих мешканців, які не підтримали протизаконні акції, та утримував їх у підвалі штабу терористів, розташованому в одному з маріупольських вишів.

Під Волновахою затримано кількох інформаторів терористів, один з яких у минулому військовий картограф, професійно знімав координати дислокації сил АТО, пересування української військової техніки Донецькою областю. Крім того, "картограф" створював інформаторську мережу, схиляючи до злочинної діяльності місцевих жителів.

У Костянтинівці СБУ затримала двох мародерів, які під виглядом співробітників патрульної служби – у військовій формі одягу, в масках, з автоматами в руках вдерлися до оселі місцевого мешканця та, погрожуючи фізичною розправою, відібрали 10 тисяч доларів США. Затримані злодії передані до органів міліції.

Крім того, СБУ викрила та затримала співробітника одного з ізоляторів тимчасового утримання, який перейшов на бік терористів. Встановлено, що за завданням  бойовика так званої "ЛНР" на прізвисько "Фашист" він інформував затриманих терористів, які утримувались в ізоляторі, про хід оперативно-розшукових заходів стосовно них, захоплення їхніх спільників, передавав до камер заборонені речі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування