Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кабмін пропонує нараховувати пенсії чиновникам за тією ж формулою, що й іншим

Вівторок, 23 грудня 2014, 14:31

Кабінет міністрів пропонує перейти на загальну формулу нарахування пенсій, щоб працівники підприємств і чиновники отримували співмірні пенсії.

Це слідує зі слів заступника міністра фінансів Володимира Матвійчука під час представлення в Верховній Раді законопроекту №1577, яким передбачено внесення змін до 66 законів.

"Передбачено удосконалити систему нарахування спеціальних пенсій для державних чиновників", - сказав він.

"Наступив час, коли необхідно буде перейти на загальну формулу нарахування пенсії, щоб працівник підприємства чи в якомусь (чиновницькому) кабінеті отримував за єдиною формулою нарахування пенсій", - заявив Матвійчук.

"Також буде скасовано норму, коли державний службовець може піти у відставку і 10 років сидіти вдома і отримувати 55% від окладу, надбавки за стаж і за ранг. Я думаю, що це ви підтримаєте", - додав заступник міністра фінансів.

Також передбачено удосконалити перерахунок спеціальних пенсій, "щоб він був такий, як трудові пенсії всіх тих громадян, які працюють на підприємстві", заявив Матвійчук

"Ці зміни дадуть нам можливість зекономити видатки бюджету більш ніж на 200 мільйонів гривень та попередити додаткові витрати, які пописані в законах, що набувають чинності з 1 січня 2015 року, – на 32 мільярди гривень", - сказав він

Чиновник нагадав, що уряд у 2014 році уже зменшив видатки на державні органи на суму близько 2 мільярдів гривень, на скорочення чисельності – 25 тисяч, ліквідації видатків на мобільні телефони, скорочення легкових автомобілів і так далі.

"Вивільненні кошти було спрямовано на фінансування антитерористичної операції на сході", - заявив він.

"За роки незалежності України це вперше наводиться такий порядок у використанні коштів на державні органи", - сказав представник Мінфіну.

"У бюджетній сфері передбачено надати право уряду затверджувати умови оплати праці працівників бюджетних установ – крім суддів, органів прокуратури та органів, які будуть займатися боротьбою з корупцією. Це дасть можливість уникнути перекосів, які буди допущені в минулих роках", - сказав Матвійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування