Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У четвер із Харкова виїде три колони з гуманітаркою для Донбасу

Середа, 24 грудня 2014, 11:48

25 грудня, о 9 ранку, з Харкова виїде три колони з гуманітарною допомогою для мешканців Донбасу – в напрямку Краматорська, Сєверодонецька і Павлограда.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на засіданні уряду.

"Гуманітарна ситуація на територіях, не контрольованих українською владою і підконтрольних бойовикам, залишається дуже складною. Після виборів 2 листопада практично бойовики взяли на себе відповідальність за гуманітарну ситуацію в цьому регіоні", - сказав він.

"Українська влада в серпні вже організовувала гуманітарну допомогу на цю територію, але та допомога, яку передали Червоному хресту, так і не дійшла до адресатів", - зазначив Зубко.

За його словами, зараз до голів адміністрацій "звертаються з окупованих територій керівники соціальних установ по допомогу – і постійно її отримують, цю допомогу".

"Сьогодні сформований вантаж загальною кількістю 326 тон, і завтра з Харкова о 9 годині ранку буде відправлено 3 колони: в напрямку Краматорська, Сєверодонецька і Павлограда", - повідомив Зубко.

"Вони (їхній вантаж) попередньо призначені для соціальних установ на окупованих територіях: будинки-інтернати, будинки для людей похилого віку. Ми вважаємо, що цей гуманітарний вантаж буде доставлений саме до цих соціальних установ", - заявив він.

За словами міністра регіонального розвитку, на сьогодні завдяки рішенням РНБО і дорученням президента складено "картину, яким чином ми можемо допомагати нашим громадянам, які залишилися на окупованих територіях", – але "питання до тих сепаратистів, тих бойовиків, які сьогодні не дозволяють нам цю допомогу довезти".

"Тому від завтра ми починаємо цю роботу. І я вважаю, що те, що сьогодні робиться, воно повинно бути зроблено вчасно і відповідно до того, яким чином ми допоможемо нашим громадянам на окупованих територіях", - сказав Зубко.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк при цьому сказав: "Конвої – в росіян, у нас – гуманітарна допомога, це вони звикли лише конвоювати все".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: