Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ розповіла, чому український штурмовик не міг збити малайзійський "Боїнг"

Середа, 24 грудня 2014, 16:15

СБУ стверджує, що український пілот штурмовика Су-25 Владислав Волошин не міг збити малайзійський "Боїнг", як це стверджує російська пропаганда і слідчі.

Про це на брифінгу заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що Волошин дійсно брав участь в АТО і був 17 липня на аеродромі Дніпропетровська.

"Разом з тим, за повідомленням командування Повітряних сил ЗСУ та військової частини А4465, зазначений військовослужбовець в цей день польотів не здійснював, а його літак знаходився в ремонті через пошкодження під час посадки 16 липня", – сказав він.

"Це говорить виключно про те ... що спецслужби РФ намагаються використати будь-яку ситуацію, щоб дискредитувати Україну, українські Збройні сили, саме на це були спрямовані знешкоджені нами спроби вкрасти два військові літаки і один вертоліт", – додав Лубківський.

Крім того, заявив він, в день катастрофи 17 липня авіація Повітряних сил ЗСУ відповідно до плану проведення антитерористичної операції не застосовувалася.

"Це пов'язано з проведенням пошуково-рятувальної операції з надання допомоги екіпажу літаків АН-26 і Су-24 14 і 16 липня", – сказав він.

Також він підкреслив, що дані про відсутність у районі катастрофи українських бойових літаків підтверджуються матеріалами об'єктивного контролю системи збору та обробки радіолокаційної інформації Дніпропетровського радіодиспетчерської центру підприємства "Украерорух" за 17 липня.

Раніше офіційний представник СКР Володимир Маркін заявив, що російські слідчі нібито отримали докази причетності українського штурмовика Су-25 до катастрофи малайзійського "Боїнга" 17 липня на сході України.

Такі докази нібито надав український дезертир. За його словами, в день падіння авіалайнера з військового аеродрому злетів штурмовик Су-25 Волошина, який був споряджений ракетами "повітря-повітря", а коли повернувся на базу, то їх вже не було.

Як відомо, раніше голландські журналісти надали чергові докази того, що "Боїнг" був збитий проросійськими бойовиками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування