Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

13 депутатів вимагають внести поправки до законопроекту про РНБО

Середа, 24 грудня 2014, 16:21

13 депутатів зібрали підписи під поправками до законопроекту про РНБО та вимагають їхнього розгляду. Депутати хочуть вивести з-під РНБО та його секретаря "нові антикорупційні органи".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав один із 13 депутатів Сергій Лещенко.

"Вчора ввечері та сьогодні зранку ми зібрали підписи 13 депутатів під поправками до закону про РНБОУ. Наша мета - вивести з-під РНБОУ та його секретаря нові антикорупційні органи, а також з-під впливу секретаря РНБОУ призначення силовиків", - написав він.

За словами Лещенка, це суперечить Конституції, яка чітко визначила межі компетенції РНБО.

Він також наголошує на необхідності зберегти незалежними Антикорупційне бюро і Нацагентство запобігання корупції.

"Наші поправки були подані о 9:40 ранку, але зареєстровані лише після 14 години. За цей час профільний комітет з національної безпеки та оборони, яким керує Народний фронт, встиг провести офіційно неанонсоване засідання і схвалити розгляд закону в повторному другому читанні взагалі без правок! Регламент надає 10 днів на внесення поправок, тому комітет не має права відкинути поправку, підписану 13 депутатами", - наголошує Лещенко.

Він та ще 12 депутатів наполягають на розгляді та схваленні цих поправок, а також закликає колег з комітету нацбезпеки не проводити закритих неанонсованих засідань. 

Нагадаємо, перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що у четвер Верховна Рада таки ухвалить закон, який розширює повноваження Ради нацбезпеки та оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування