"Самопоміч" хоче, щоб Яресько звільнила заступників за урізування "соціалки"

Четвер, 25 грудня 2014, 14:19

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк запропонував міністру фінансів Наталії Яресько звільнити всіх її заступників, які готували скорочення низки соціальних гарантій.

Про це він сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я звернувся до міністра фінансів, щоб вона взяла в них (заступників, які готували законопроект) пояснення й звільнила їх із роботи", - заявив Березюк.

Він розцінив представлений у Верховній Раді законопроект як "навмисний злочин або неуцтво".

Як відомо, Верховна Рада в четвер відправила на доопрацювання Кабінету міністрів урядовий законопроект, який скорочує низку соціальних гарантій.

Проектом закону пропонувалося виключити з законодавства норму, згідно з якою харчування в державних навчальних установах здійснюється за рахунок бюджетних асигнувань.

Уряд також пропонує скасувати обов'язковість повної загальної середньої освіти в Україні, доповнивши закон про освіту текстом у такій редакції:

"Держава гарантує молоді право на отримання загальної середньої освіти й безкоштовне забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх установ із числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів 1-3 групи, дітей, позбавлених батьківської опіки, а також родин, які отримують допомогу відповідно до закону України про державну соціальну допомогу малозабезпеченим родинам".

"Самопоміч" сама рекомендувала Наталю Яресько на посаду міністра фінансів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування