СБУ: Домовленість щодо обміну полоненими 225 на 150 зберігається

Четвер, 25 грудня 2014, 18:23

Служба безпеки України підтверджує попередню домовленість обміну 225 полонених бойовиків на 150 українських військовослужбовців.

Про це у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" сказав радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубкінскій

"Можу сказати, що прибрали останні невідповідності з приводу обміну полоненими. Буде 150 на 225", - розповів він.

Лубківський зазначив зазначив, що "те, що стосується 150-ти полонених, якх утримують бойовики, то ця цифра не остаточна".

Також він наголосив, що для України важливо повернути всіх утримуваних бойовиками українських громадян.

Радник глави СБУ зазначив, що Мінські переговори не завершені і поки що про остаточне досягнення якихось домовленостей говорити рано.

У четвер представник терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що вдалося досягти домовленості про масштабний обмін полоненими з владою України. "Ми прибрали точки, неузгоджені з обміну полоненими. Будемо обмінювати 150 на 225", - сказав він журналістам у Донецьку.

Раніше, минулого тижня, начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк зазначив: "Ми очікуємо Мінської зустрічі. Після Мінської зустрічі буде все зрозуміло. Ми хочемо здійснити обмін полонених "всіх на всіх". Терористи мають відпустити всіх наших незаконно утримуваних осіб. Ми їх нарахували 684 ".

Вовк наголосив, що СБУ готове ухвалювати процесуальне рішення, щоб відпустити всіх "соратників терористів", проте "поки що той, у кого руки в крові, відпущений не буде".

"Терористи та їхні представники сприймають позицію, що якщо руки в крові, то не будемо відпускати - це чистий кримінал. Але це десяток людей, не більше", - сказав начальник Головного слідчого управління.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування