Бойовики не дали гарантій, що українська гуманітарка безпечно дістанеться зони АТО

Четвер, 25 грудня 2014, 20:01

Гуманітарний вантаж, зібраний в різних регіонах України, у четвер доставили з Харкова до Краматорська та Сєвєродонецька. Однак гарантій безпечної його доставки на окуповані території немає.

Про це повідомила уповноважена президента з питань мирного врегулювання конфлікту у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.

За її словами, гуманітарна колона складалася з 26 фур, вагою 326 тон.

Гуманітарний вантаж, зокрема, містить крупи, консерви, овочі, фрукти, солодощі для дітей, цукор, та товари першої необхідності.

Геращенко зазначила, що у п'ятницю частину цього вантажу представники Донецької та Луганської обладміністрацій разом зі співробітниками Державної служби з надзвичайних ситуацій розвезуть по населених пунктах, які найбільше потерпають від обстрілів бойовиків.

Уповноважена президента додала, що українська влада докладає максимум зусиль, аби надати адресну допомогу соціальним установам, зокрема лікарням та інтернатам, які знаходяться на територіях Донбасу.

"Але на цей час немає гарантій безпечної доставки гуманітарного вантажу на ці території", - наголосила Геращенко.

Вона додала, що гуманітарна ситуація та можливість направлення українською владою гуманітарного вантажу обговорювалась під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську, але гарантій безпечної доставки так і не було отримано.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...