Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Генштабі розповіли, коли буде перший "дембель" для мобілізованих

П'ятниця, 26 грудня 2014, 12:40

Військовослужбовці, які були призвані на військову службу під час першої хвилі часткової мобілізації, будуть звільнені у запас у березні 2015 року.

Про це заявив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Талалай на брифінгу у Києві, передає "Укрінформ".

"У березні 2015 році сплине річний термін перебування на військовій службі громадян, які були призвані за мобілізацією у ході першої черги. І у цей же час закінчиться термін гарантій, коли за ними зберігається робоче місце, робочий заробіток. Безумовно, у такій ситуації ми повинні будемо у березні місяці наступного року звільнити призваних за мобілізацією у запас", - сказав Талалай.

Загалом, за словами генерала, під час першої черги часткової мобілізації було призвано близько 50 тисяч осіб.

Водночас представник Генштабу наголосив на тому, що Збройні сили та інші військові формування "зацікавлені у тому, щоб зберегти бойовий досвід громадян, які були призвані і зараз несуть службу". З цією метою задіяний механізм короткострокових контрактів на час особливого періоду, а також повного контракту на військову службу.

"І ми зараз активно працюємо з військовослужбовцями для того, щоб їх максимальна кількість залишилася на службі за контрактом. Ті, хто не бажає далі продовжувати службу, безумовно, підлягають звільненню у запас", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування