Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії впевнені, що Україна зблизиться з НАТО й посуне "стіну"

П'ятниця, 26 грудня 2014, 14:58

Москва не вважає формальністю намір України вступити до НАТО, а це створить нові розділові лінії в Європі.

Про це заявив постійний представник РФ при ЄС Володимир Чижов у ході відеомосту, коментуючи відмову від позаблокового статусу України, повідомляє ТАСС.

"Що стосується цього закону, то наголошу: вважати це формальністю, за якою не стоїть жодних реальних наступних дій, і уповати на те, що сам альянс не прийме Україну, було б дещо наївно", - сказав він.

"Ухвалення закону про скасування позаблокового статусу України несе серйозний політичний зміст, у тому числі в контексті нинішньої української кризи", - заявив Чижов.

"Який сигнал це рішення дає людям Донбасу, уявіть собі. І не тільки тим, хто проживає в Донецькій і Луганської народних республіках, але й усьому населенню сходу України, тим людям, – а їх, я впевнений, все ж таки більшість, – для яких пам'ять про Велику Вітчизняну війну свята і ставлення до блоку НАТО специфічне – негативне", - додав він.

Тому, на думку постпреда РФ, "пошуміти і заспокоїтися в цьому випадку не вийде".

"Необхідно бачити, що стоїть за цим рішенням. За цим рішенням стоїть стратегічний вибір нинішнього керівництва України – вибір у напрямку зміцнення взаємодії. Неважливо, які форми воно матиме в найближчі роки, але це вибір убік зміцнення взаємодії з НАТО", - сказав дипломат.

"Це фактично сприяння до створення нових розділових ліній у Європі, створення їх уже східніше, ніж вони були досі, матеріальним втіленням яких є та сама горезвісна стіна, яку київська влада намагаються збудувати на кордоні з Росією", - заявив Чижов.

Як відомо, 23 грудня Верховна Рада відмовилася від позаблокового статусу України через агресію Російської Федерації, яка заявляла себе як гаранта безпеки й територіальної цілісності України, а натомість анексувала Крим і воює на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко говорив, що рішення про вступ до Північноатлантичного альянсу має ухвалюватися згодом на референдумі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...