Бойовик з "ДНР": Росія не великий брат, а велика "сокодавилка"

П'ятниця, 26 грудня 2014, 16:32

Білоруський бойовик Анатолій Молчанов (позивний "Собр") професійний військовий вважає, що на Донбасі люди розчарувалися в Росії.

Про це він розповів в інтерв'ю, опублікованому на сайті Эхо Москвы.

"Для них будуть винуваті всі. Усі погані. Я буду винуватий, ті, хто по телевізору, "укропи", політики, Порошенко, Путін, сусід… Усі", - вважає бойовик.

"Завдяки війні, тут люди зрозуміли, що нехай хоч Порошенко, хоч Путін – жодної різниці. Однакові вони для них тепер абсолютно. Як і в Криму, до речі, багато це зрозуміли. Раніше думали, що Росія - це великий брат, а тепер переконалися, що Росія - це велика сокодавилка", - сказав Молчанов. 

Він також розповів, що багато місцевих бойовиків уже давно перестали воювати.

"Вони вже розійшлися, кому було куди. А кому не було - ті в знайомих, по гуртожитках численних", - сказав він.

Молчанов також розповів про свого знайомого, який родом зі Слов'янська, але воював на стороні бойовиків.

 

"Дзвонив мені боєць один, з позивним Саморіз. Приїхав він до себе в Слов'янськ, здався в комендатуру до "укропів", одержав 3 роки умовно й живе там", - розповів він.

Відповідаючи на запитання, чи одержував він якісь виплати за поранення, він відповів:

"Одержав. Улітку. Коли треба було продемонструвати, як ДНР про нас опікується. Зібрали журналістів і зробили виплати пораненим".

 

А зараз, за його словами, йому виїхати й жити немає на що.

"Мені після поранення ще одну операцію робити на руці й гарантовано ходити кілька місяців у гіпсі. А годувати мене нікому, у мене крім матері в Білорусії нікого немає. І так майже всі війни для рядових бійців закінчуються", - сказав він.

Він також вважає, що в Білорусії йому загрожує кримінальна справа й він уважає, що йому загрожує смертна кара за наємництво.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News