"ЛНР" оголосила захопленого журналіста Сакадинського не полоненим, а потерпілим

Неділя, 28 грудня 2014, 16:59

Головний редактор інтернет-видання "Політика 2.0" Сергій Сакадинський уже не вважається полоненим, а перебуває під контролем "МВС ЛНР" і проходить як потерпілий у "кримінальній справі" за фактом його незаконного утримання.

Про це повідомляє "Телекритика" з посиланням на дружину журналіста Марію Гавак, якій про це повідомило керівництво так званої "ЛНР".

"Полоном це вже не можна назвати, хоча він ще не вдома. Зараз він знаходиться під контролем – у зоні відповідальності МВС ЛНР – і проходить як потерпілий у кримінальній справі за фактом незаконного утримання одним з батальйонів ЛНР – групою швидкого реагування "Бетмен", – розповіла Гавак.

"Сергія звільнили з полону цього батальйону 13 листопада. Він не один – їх (потерпілих) 11 осіб. Нам не розголошують їхнє місце перебування та пояснюють, що їх утримують, оскільки було декілька погроз їх фізичного знищення з боку ГШР "Бетмен". Вони проходять ніби як по програмі захисту свідків", – додала вона.

При цьому рідним потерпілих не повідомляють строків утримання. За словами Гавак, вона і родичі інших полонених об'єдналися і надіслали "колективне звернення всім, кому тільки можна, в керівництві "ЛНР".

За словами Гавак, вона має зв'язок зі своїм чоловіком – він кілька разів телефонував і казав, що живий і здоровий. На початку грудня їм дозволили побачитися.

Дружина пояснює відсутність прізвища Сакадинського в списках полонених, які складає Служба безпеки України, тим, що він уже не є військовополоненим у прямому сенсі.

Як відомо, Сакадинського та його дружину захопили в полон 2 серпня бойовики "ЛНР" на їхній дачі в районі селища Гостра Могила Луганської області. Однією з причин став знайдений в їх машині український прапорець і нібито докази того, що журналіст

був почесним активістом Луганського Євромайдану.

Гавак звільнили 1 жовтня.

27 грудня з полону бойовиків угруповання "ЛНР" було звільнено харківського громадського діяча і журналіста Романа Черемського, якого Центр звільнення полонених зараховував до списку полонених.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування